Dreamboard

In het kader van creatieve bezigheidstherapie maakte ik en mijn vriend samen een Dreamboard. Truth is… een half jaar geleden begonnen wij hier al aan. Laatst maakte wij hem af!

 

Even wegdromen naar dat mooie tropische eiland. Die baan die je zo graag zou willen hebben. Of dat huis, waar je graag zou willen wonen. Onrealistisch…of ambitieus?

Om je focus scherp te houden en je doelen te realiseren, is het leuk om een dreamboard te maken. Het is een goede vorm van creatieve bezigheidstherapie maar je kunt er wel degelijk iets mee bereiken. Door dat je ‘scheppend’ bezig bent leg je de focus op de dingen die je graag zou zien in je leven. Dus je bent bezig met de dingen die je wel wilt zien, in plaats van de dingen die je allemaal niet hebt. Dit wekt positieve energie op.

The law of atraction: de wet van aantrekkingskracht

Op dit moment zie je het steeds vaker voorbijkomen: de theorie van ‘het aantrekken’. Een ware hype. Echter, enkele jaren geleden hadden wij het boek ”The Law of Attraction” hier al op de boekenplank staan. Wanneer je geen zin hebt in lezen is een goed alternatief de documentaire ”The Secret”. Hierin wordt duidelijk uitgelegd wat deze wet nu precies inhoudt en hoe je deze theorie het beste kunt toepassen in de praktijk.

Een korte samenvatting:

De wet van aantrekkingskracht is de mogelijkheid om in ons leven aan te trekken waar we ons op focussen. Alle gedachten veranderen uiteindelijk in dingen. Wanneer jij je focust op negativiteit zal dit zo blijven. Als je aandacht geeft aan positieve gedachten met betrekking tot doelen die je wilt bereiken, kun je een manier vinden om deze te behalen. Door bewust of onbewust bepaalde gedachten en gevoelens de wereld ‘in te sturen’ krijg je hier meer van terug in het leven. Dit wordt ook wel ‘manifesteren’ genoemd.

Een heuse achterliggende theorie of niet, een dreamboard maken is leuk om te doen. Dus knutsel er op los! En have fun!

Ons dreamboard is met name gericht op reizen, gezondheid, vriendschap en liefde. Positieve quotes, mooie bestemmingen en gezond eten hebben op ons bord dan ook de overhand.

The-future-belongs-to-those-who-believe-in-the-beauty-of-their-dreams

Tips:

  • Gebruik oude tijdschriften, artikelen, kranten (vraag eventueel aan familie)
  • Zoek (bijvoorbeeld op internet) mooie quotes die jou aanspreken
  • Doe het samen!
  • Doe eens gek! Een dreamboard mag helemaal zijn wat jij wilt. Dus ook als het té is!
  • Hang jou dreamboard op een plek waar je er elke dag naar kunt kijken
  • Plak zo veel mogelijk op
  • Werk hem soms bij

In de tussentijd (wanneer wij gestopt waren met knutselen en de tijd dat we het weer oppakte en het bord afmaakte) hebben we al bepaalde Paradijselijke plekken kunnen afvinken van ons dreamboard. Tijdens onze prachtige rondreis door Thailand hebben wij sprookjesachtige landschappen en witte, tropische stranden met palmen mogen aanschouwen. We hebben geproefd van een heel nieuwe cultuur, bepaalde angsten overwonnen en diverse doelen behaald. Ze stonden vóór de reis al op ons dreamboard. Toeval of manifestatie? Hihi.

 

Enjoy!

Liefs

manifest5

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s