The Airplane Graveyard – Bangkok, Thailand

Wanneer je in Bangkok bent en zin hebt in net even iets anders dan de mainstream, of je wilt even de drukte van de toeristische trekpleisters ontvluchten, is er een bijzondere plek waar je, je ogen flink de kost kunt geven. Althans, wij vonden het erg gaaf! The Airplane Graveyard.

DSC_0920

Het is eigenlijk niets meer dan een soort overwoekerd, verlaten grasveld met een niet al te stabiel hek rondom. Maar wel liggen er een aantal vliegtuigwrakken over het terrein verspreid en dit maakt het een bijzondere plek.

DSC_0903

De vliegtuigwrakken schijnen hier te liggen, omdat een zakenman gecrashte of onbruikbare vliegtuigen opkoopt, om ze vervolgens helemaal te strippen en de onderdelen door te verkopen. De restanten liggen op dit veld en enkele families hebben van deze plek hun ‘thuis’ van gemaakt. Er zijn een aantal vliegtuigcompartimenten omgebouwd tot ‘woningen’ met deuren en gordijntjes. De bewoners vragen een soort entreegeld aan voorbijgangers of bezoekers (dit bedraagt 200 bath per persoon)  en in ruil daarvoor beleef je een unieke ervaring. Het is ons niet helemaal duidelijk wat de families hier precies doen. Wellicht helpen ze met het strippen van de vliegtuigen. Maar ze hebben hier in ieder geval een dak boven het hoofd.

DSC_0907

DSC_0935

DSC_0940

Op internet hadden wij gelezen dat je door een ‘gat’ in het hek kunt kruipen maar wij kwamen gewoon door een deurtje binnen die iemand voor ons opende en hier betaalde wij tevens ook de 200 bath p.p. Daarna waren wij vrij om rond te kijken. We waren de enige op het terrein (naast de enkele bewoners) en konden doen wat we wilde.

Bij sommige vliegtuigen kon je via een klein gat in de bodem jezelf optrekken en omhoog klimmen. En ik kan je vertellen, het is best indrukwekkend om in zo’n groot, oud vliegtuig rond te lopen. Het is even een geklauter, maar wat gaaf! Hier en daar lag er nog een verdwaald zuurstofmasker en in een van de wrakstukken kon je ook goed de cockpit zien.

DSC_0917DSC_0932

DSC_0938

Wat een bijzondere ervaring!

Je kunt deze plek het beste bereiken door in Bangkok op de ‘Panfa Leelard Pier’ de taxiboat te pakken naar de laatste halte: de ‘Wat Sri Bunruang Pier’. Het is spotgoedkoop (22 bath p.p. meen ik) en er is een overstap maar dit wijst zich de weg vanzelf. Je vaart dwars door een kanaaltje met aan weerszijde een soort ‘sloppenwijkjes’ en de tocht duurt ruim een uur.

Als je uitstapt loop je door een tempelcomplex en wanneer je bij een grote weg komt loop je langs een soort winkelcentrum en een schooltje en dan kun je het eigenlijk niet missen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s