Thailand

Voor iedereen die twijfelt.

Thailand, je was geweldig en wat zullen we het missen. We hebben een prachtige reis gehad vol contrast. Van armoede en kleine sloppenwijkjes in Bangkok tot parelwitte zandstranden met kristalhelder, turquoise water in Krabi, Railay en Koh Tao.

DSC_0873

Het land van de glimlach, maar ook het land waar personeel sjokkend en smakkend, kauwgomkauwend je bestelling komt opnemen als je nog niet klaar bent met het lezen van de menukaart. En vervolgens de een zijn eten al op heeft, terwijl de andere bestelling nog moet volgen. Haha. Het land waar alles kan, verkeer kriskros door elkaar scheurt, de afwas op straat gedaan wordt in de goot.

Bangkok – Prachtige tempelcomplexen. Hordes met Chinezen “Take a pictureeee”… Grootse shoppingcentra omgeven door luxe wolkenkrabbers. En bedelaars op de stoep, enkele tientallen meters verderop. Taxichauffeurs die dagen maken van zestien uur per dag, zeven dagen per week…

DSC_0895.JPG

DSC_0061

Chiang Mai – De nachttrein hierheen was een avontuur op zich. De stad komt ’s avonds echt tot leven met de gezellige nightmarkets. We hadden hier graag langer de tijd gehad.

DSC_0377DSC_0387.JPG

Getraumatiseerde olifanten (en tevens ook honden en katten) die liefdevol worden opgevangen en verzorgd in het Elephant Nature Park. Maar het aanzien van de vele zwerfhonden- en katten met vlooien, klitten en uitgemergelde lichaampjes op straat doet zeer om te zien… het liefst zou je ze allemaal meenemen.

Pai – De scooterrit van 3,5 uur naar Pai was zo mooi. De 1095 slingerweg met 762 bochten was goed te doen. En wat een leuk dorpje. Heerlijke streetfood en vele andere backpackers om te ontmoeten.

DSC_1008.JPG

Chumphon/Koh Tao – Een binnenlandse vlucht gepakt met een klein propellervlieguigje, vervolgens de boot op de Lomprayah pier naar het eiland. De regen kwam met bakken uit de hemel deze dagen en de golven waren zo hoog, wat was ik misselijk! Maar wat was het fijn op dit eiland. De sfeer was zo relaxt en laid back. Op Koh Tao – Sairee cottage diving mede dankzij fantastische instructeurs onze TWEE duikbrevetten behaald. Wat was dit een grootse overwinning van mijn angst. Doorzetten, op de tanden bijten, en toch mijn doel behaald. Wat was ik trots. En wat was dit het 100% waard.

DSC_0542.JPG

Surat Thani/Khao Sok – De bijzondere geluiden van het regenwoud, grote spinnen, watervallen en tot je nek aan toe in het koude water in diepe grotten. Adembenemende, surrealistische rotspartijen en kalkstene kliffen omringd met het kraakheldere water van het Ratcha Praba meer. En niets is adembenemender dan ’s ochtends je primitieve hutje op het water uitstappen met de ochtenddauw over het stille water en op de achtergrond het geluid van Gibbons.

DSC_0989.JPG

Krabi/Railay – eenmaal op Railay wilde we niet meer weg. Wat een heerlijke, plek om af te sluiten. De ansichtkaarten van thailand doen nog onder aan deze plaats. Heerlijke stranden, een prachtige hidden Lagoon en brutale aapjes op zoek naar wat lekkernijen. Meer dan 1200 treden hebben we beklommen in Krabi om de Tigercave temple te bezoeken.

Na vijfentwintig verschillende accommodaties in +- vijf weken, met een verschil van 42°C en een rugtas vol prachtige herinneringen die niemand ons meer afneemt, zijn we nu weer in ons eigen vertrouwde huisje.

Wat hebben we genoten. We will be back. ©

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s